19.10.2017   KokkoVolley-sarjan säännöt ja kausimääräykset
Näillä säännöillä määritetään lentopallon alueellisen harrastesarja KokkoVolley toiminta kaudella 2020-2021.
19.10.2017   Alkusarja
KokkoVolley-sarja pelataan 10 joukkueella. Sarja pelataan yhdessä lohkossa kaksinkertaisena. Alkulohkot käynnistyvät viikoilla 42-43/2020 ja päättyvät viikolla 11/2021. Muutokset ovat mahdollisia koronatilanteesta riippuen.
19.10.2017   Pelaajat ja edustusoikeus
Jokainen joukkue huolehtii ennen kauden alkua riittävän määrän pelaajia kokoonpanoonsa kauden läpiviemiseksi. Liittoon rekisteröityjen sarjapelaajien pelaaminen on kielletty. Seuraavilla pelaajilla on kuitenkin edustusoikeus:
- junioripelaajat 18-vuotta tai alle
- ikämiessarjojen pelaajat 35+
- liiton sarjoissa pelaavat korkeintaan kolmossarjan tai liiton paikallissarjan pelaajat (ei 1-tai 2-sarja)
- kaikki naispelaajat sarjasta riippumatta
Joukkue sitoutuu toimittamaan pelaajaluettelon 31.12.2021 mennessä. Uusia pelaajia voi ilmoittaa joukkueeseen 31.12.2021 asti. Pelaaja voi siirtyä Kokkovolley-sarjan joukkueesta toiseen mikäli siihen on perustavanlaatuiset syyt. Vastaanottava joukkue saa ottaa vastaan vain yhden pelaajan toisesta sarjan joukkueesta. Kummankin joukkueen tulee hyväksyä pelaajan siirto. Kokkovolley-sarjan pelaaja voi pelata myös liiton paikallissarjaa (ei 1-tai 2-sarja) .Listalla oleva pelaaja tulee käydä kentällä vähintään 1/3 kaikista alkusarjan otteluista pelikelpoisuuden säilyttämiseksi lopputurnauksessa. Sairas- ja loukkaantumistapaukset sekä muut siirrot käsittelee sarjaneuvosto. Lisäksi mahdolliset karanteenitapaukset pandemiasta johtuen käsitellään aina tapauskohtaisesti.
19.10.2017   Pistelasku ja sarjapisteet
Erien pistelasku toteutetaan lentopallon voimassa olevien sääntöjen mukaan. Ottelut pelataan 25 pisteeseen asti, kuitenkin 2 pisteen erolla ilman pistekattoa. Viides erä päättyy 15 pisteeseen, kuitenkin 2 pisteen erolla ilman pistekattoa.
Pisteitä joukkue saa jokaisesta voitetusta erästä yhden (1) pisteen. Esimerkiksi 3-2 tuloksesta saa voittaja 3 pistettä ja häviäjä 2 pistettä. Pisteiden ollessa tasan ratkaisee samoissa pisteissä olevien joukkueiden erien ero (+ - erät, voitetut, hävityt), seuraavaksi keskinäinen ottelu ja viimeksi arpa.
19.10.2017   Otteluiden ja tulosten ilmoittaminen, siirtyneet pelit ja luovutukset
Kotijoukkueen tulee ilmoittaa vierasjoukkueelle ottelusta viikkoa ennen ottelun pelaamista. Kotijoukkueen todennäköinen pelipäivä laitetaan nettisivuille. Mikäli pelipäivissä on muutoksia ilmoita niistä heti.
Kotijoukkueen yhteyshenkilö lisää ottelutuloksen kokkovolley.fi nettisivujen kautta saamiensa kirjautumistunnusten avulla. Tuloksen voi myös lähettää sähköpostilla kokkovolley@gmail.com.
Joukkueiden yhteisesti sopimat rästipelit on pelattava mieluusti viikon sisällä varsinaisen peliviikon jälkeen. Erityisluvalla voidaan peli siirtää muuhun ajankohtaan pelattavaksi. Pelin tai sarjan luovuttaminen aiheuttaa sanktion, minkä määrittelee sarjaneuvosto tapauskohtaisesti. Mahdolliset erityistapaukset koronapandemiasta johtuen myös käsitellään erikseen.
19.10.2017   Tuomaritoiminta
Sarjassa saa tuomita kortillinen tai kortiton tuomari, mutta suosituksena on, että samaa tuomaria käytetään koko ottelun ajan. Kotijoukkue hoitaa tuomarin paikalle ja vastaa siitä, että tuomarilla on käytössä pilli. Kotijoukkue vastaa myös pelissä käytettävästä virallisesta kilpailupallosta.
Sääntö keskirajan ylityksestä: Vastustajan kentän koskettaminen yhdellä tai useammalla jalkaterällä tai kädellä on sallittua, siten, että ylittävän jalkaterän tai käden jokin osa joko koskettaa keskirajaa tai on sen yläpuolella.
Säännöissä sovelletaan syötössä tapahtuvaa pallon verkkokosketusta, joka ei ole virhe.
Pelaajan verkkokosketus antennin välisellä alueella on aina virhe.
Pelissä voidaan käyttää eräkohtaista libero-pelaajaa.
19.10.2017   Pelaajien vakuutus ja jurytoiminta
Jokainen pelaaja tai joukkue vastaa itse tarvittavasta vakuutuksesta.
Sarjaneuvosto käsittelee ottelusta tehdyn protestin. Se käsittelee myös muut kauden aikana esille tulevat tilanteet. Sarjaneuvoston muodostavat Jarmo Syrjälä , Seppo Nurisalo ja Juha Kola.